ForumCB-RadiosLinears  NEW!!! Reviews (NL)  RegelgevingUpdates  Links

CB & Export Radios

Cobra 200 GTL DX

Review

De Cobra 200 GTL DX is een typische "export" radio. Wat inhoud dat de radio gemaakt is voor de 10 Meter band maar erg makkelijk te modificeren is naar 11 Meter en dus de normale "bakkie" kanalen. Dit is voor het eerst in jaren dat cobra weer een "export" radio uitbrengt na dat ze de afgelopen jaren vooral voor de Amerikaanse markt bakkies gemaakt hebben. Wel hebben ze een klein aantal modellen gemaakt voor de Europese en specifiek voor de engelse en de Duitse markt.

De Cobra 200 GTL DX  heeft net als andere Cobra 200 GTL DX  de achtergrond verlichting. Zelf vind ik dit erg mooi en een groot plus punt de Cobra 200 GTL DX  dit is iets wat je niet vaak ziet op de Europees markt. Zo ver ik weet heeft alleen de Maas M-1000 deze achtergrond verlichting ook. Voor de Amerikaanse markt zijn er meer modellen die dit hebben. Zoals andere  Cobra 200 GTL DX modellen, sommige Galaxy modellen en de Stryker radio.

De achtergrond verlichting van de Cobra 200 GTL DX  verlicht echt alle functies waardoor bediening 's nachts in de auto. Wat absoluut een plus voor de Cobra 200 GTL DX  is. De achtergrond verlichting van de Cobra 200 GTL DX is in 4 stappen instelbaar en eventueel uit te schakelen. Wie doet dat nou!  Dat er de verlichting dim baar is zal door verschillende als een voordeel worden gezien. De eigenaars van connex radio's klagen nog al eens dat de verlichting erg fel is.

De Cobra 200 GTL DX heeft net als verschillende andere Amerikaanse bakken een grote meter. Door zijn grote is de S-meter goed af te lezen. Op de meter is naast de S waarden ook de SWR verhouding af te lezen net als bij vergelijkbare bakken heeft de Cobra 200 GTL DX  een ingebouwde SWR meter.

De Cobra heeft niet het grote aantal opties van sommige Europese modellen zoals de Intek die we vorige maand getest hebben. De Cobra 200 GTL DX  heeft de functies die je meestal vindt op dit soort radio's. Geen idee waarom maar dit soort radio's hebben bijna altijd een ingebouwde ECHO. Jammer genoeg voor de Cobra 200 GTL DX was geen van de tegen stations te spreken over de uitgezonden modulatie met de Echo ingeschakeld. De Roger Beep werd daar in tegen wel gewaardeerd.

 

Naast de Echo, SWR-Meter & Roger Beep heeft de Cobra 200 GTL DX  geen bijzondere opties de Cobra 200 GTL DX  heeft nog drie knoppen "NB/ANL" Hi Power (het vermogen is in 2 stappen verdeeld) en 10 Khz na het inschakelen van deze knop kun je met de kanaal schakelaar stappen van 10 khz nemen door het frequentie bereik

 

 

Na modificatie is de Cobra 200 GTL DX  een 320 kanaals AM/FM/USB/LSB bak met 30W AM/FM en 100W SSB! Voor de kanaal indeling  heeft Cobra 200 GTL DX gekozen voor een wat afwijkende indeling waar de DX'ers onder ons even aan moeten wennen. De Cobra 200 GTL DX  heeft 4 banden van 80 kanalen waarbij de 2e 40 kanalen gemarkeerd worden met een extra punt in het display.  Alpha kanalen worden gemarkeerd met en een punt in de rechter beneden hoek.

Bij "On-air" test waren tegen stations te spreken over de uitgezonden modulatie in alle modulatie soorten. Jammer genoeg is het kan ik hier geen verbluffende DX contacten vermelden die ik met de Cobra gemaakt heb simpel weg dat de condities dit niet toe lieten. . De Cobra 200 GTL DX deed het bij de testen boven gemiddeld wat je natuurlijk ook mag verwachten van een Radio van 330,- eurotjes.

Wel bleek de Cobra 200 GTL DX   storing op te pikken van me m'n televisie. Hoe dit kan Ik heb geen idee ik word niet gestoord door enige technische kennis maar geen enkele andere bak die op die plek gestaan heeft, heeft hier eerder last van gehad. Dat is dus wel een min punt voor de Cobra 200 GTL DX.

De Cobra 200 GTL DX. wordt met een opvallende handmike die lekker in de hand ligt en goed van voormaat is. Niet z'n klein pruts mikeje waar Midland ons allemaal aan wilde hebben een paar jaar terug. Jammer genoeg snappen de Amerikanen nog niet hoe fijn up en down toetsen op een mike kunnen zijn. De Cobra 200 GTL DX. heeft dan ook een "gewone" 4 pins aansluiting. De mike kan gewoon aan de voorkant worden aangesloten. Wat ik een altijd een pluspunt vindt. Een bak met de aansluiting aan de zij kant weg bouwen is altijd weer iets moeilijker.

Thijs (www.cbradio.nl)

Met dank aan Dile voor het beschikbaar stellen van de geteste Cobra 200 GTL DX.

Reclame:

www.cbradio.nl does not sell radios or amplifiers.
www.cbradio.nl

Copyright 1997-2020

/ Last Update
Sunday 12 February 2023
/ Best Viewed in

www.cbradio.nl Copyright 1997-2020
/ Last Update Sunday 12 February 2023 / Best Viewed in 1280*1024