ForumCB-RadiosLinears  NEW!!! Reviews (NL)  RegelgevingUpdates  Links

CB & Export Radios

Magnum Deltaforce

Review

Jammer genoeg zijn de foto's genomen van de test bak verloren gegaan.
Pim (www.cb-vossenjacht.nl) en ik hebben in de afgelopen maand de Magnum Deltaforce getest.

De Deltaforce is een AM/FM/USB/LSB radio met een frequentie bereik van 25.165 -29.695 MHz (meer dan 400 kanalen!) Magnum geeft op dat de Deltaforce AM 8W, FM 30W, SSB 30W zou leveren. Bij metingen door ons (Met een Zetagi HP-1000 kwamen wij op AM 8W, FM & SSB 35W. het vermogen van de Deltaforce is traploos in te stellen met de PWR knop.

De Deltaforce is eigenlijk een 10M amateur zender (net als de president lincoln) die je door een toetsen combinatie (functie + een paar seconde call) kunt modificeren naar de gebruikelijke CB kanalen. Een leuke functie van de Detaforce is dat de radio netjes de alphakanalen weer geeft in het display door middel van een Atje voor het kanaal nummer. Wat wel een nadeel is dat de Alpha kanalen niet uitgesloten kunnen worden als je de Deltaforce laat Scannen waardoor de Deltaforce nog wel eens op een Alphakanaal blijft staan waar over het algemeen niet meer dan een hoop storing te horen is.

De Deltaforce is uitgerust met een leuk aantal functies:

LCR:  Last Channel Recal door op deze knop te drukken "springt" de Deltaforce terug naar het kanaal of frequentie waar je het laatste hebt uit gezonden. 
Step Met deze knop kun je de frequentie stap instellen 1 kHz / 10 kHz of100 kHz
Scan Met deze knop kun je de kanalen af scannen op activiteit (de Deltaforce Scant per band)
M load & Save Met deze knoppen kun je de 5 aanwezige voorkeuze kanalen programmeren en oproepen.
NB / ANL Dit zijn ruisfilters
Vol / SQ De binnenring van deze knop is om het volume in te stellen met de buitenring stel je de squelch in.
Mic-G / RF-G Met de binnenring van de deze knop stel je de Mic-Gain in of te wel de hardheid van jouw signaal,  Met de buitenring stel je de RF-gain in of te wel de gevoeligheid van de Deltaforce.
RB/S/RF/CAL/SWR/PA Als je deze schakelaar in de RB stand zet stuur je aan het eind van je uitzending een rogerbeep uit. Als je de schakelaar in de S/RF stand zet kun je op de meter bij ontvangst aflezen hoe sterk het signaal van je tegen station is. Als je uitzend kun je op de meter zien hoe sterk je eigen signaal is. Met de CAL en SWR standen kun je de ingebouwde SWR meter van de Deltaforce gebruiken. In de PA stand kun je mits je een externe speaker op de PA aansluiting aan de achterkant van de van de Deltaforce hebt aangesloten de Deltaforce gebruiken als omroep instalatie.
PWR / CAL Met de binnenring van deze knop kun je het vermogen wat je uitzend traploos instellen.
E-vol & E-del Met deze knop kun je de lengte en vertraging van de ingebouwde echo instellen
Clar / AMT De binnenring van de knop is zoals die op bijna alle ssb radio's zit. De AMT dit is de talkback. talkback houd in dat wanneer deze functie in geschakeld hebt je kunt horen hoe jou stem en eventueel de echo klinkt die je uitzend. Talkback  is een handige functie om je Mic-Gain en echo af te regelen. De talkback functie op de Deltaforce was voor mij de eerste keer dat ik dit tegen kwam op een radio. In Amerika is dit een populaire functie die op alle iets duurdere radio's zit maar hier in europa kom je het weinig tegen. De eerste keer dat ik de functie in schakelde was ik dan ook zeer benieuwd hoe het zou werken! jammer genoeg viel het me nog al tegen doordat ik de mike redelijk dicht bij de Deltaforce had begon deze te fluiten. Net als die Superrrrrrrrrrr professionele dorpsfeest presentatoren die met de Microphone te dicht bij de speakers komen. 

Tijdens het testen waren de reacties positief. De Deltaforce is vooral mobiel getest omdat de locale activiteit in onze woonplaats nog al beperkt is. De stations waar mee gesproken is zijn eigenlijke allemaal positief de uitgezonden modulatie werd door alle als goed bestempeld en was tot een S3 aan de andere kant goed te verstaan. Ook mobiel naar mobiel waren de testen positief van mobiel naar mobiel waar op beide auto's een wilson little wil en in de andere auto een Albrecht AE485S gebruikt is werd probleemloos een afstand van 10 kilometer gehaald hier was mogelijk nog wel iets meer mogelijk geweest. De auto met de Deltaforce stond compleet vrij en de 2e auto stond in een woonwijk geparkeerd met vlak er voor een mooie beton staal constructie van een flat.

Wat betreft de afwerking ben ik minder te spreken de onderste knoppen zijn aan de lange kant en komen niet erg degelijk over. Van uit Amerika ken ik verhalen dat deze knoppen dan ook nog al eens willen afbreken. Van Dile heb ik begrepen dat ondanks dat zij nog nooit een Deltaforce met afgebroken knoppen hebben terug gekregen. De knoppen zitten me ook wat te dicht bij elkaar. Wat betreft het Chroom ik hou er niet van maar je kunt niet alles hebben. Voor deze prijs had ik gehoopt dat het allemaal wat beter afgewerkt zou zijn. De draai knoppen wat verder uit elkaar. Waarom ze zo lang zijn is mij zo ie zo niet duidelijk. Wat mij betreft had magnum beter voor wat kortere knoppen kunnen kiezen. Als de buiten ringen hierdoor kleiner zouden moeten worden is dit simpel op te vangen door op de buiten ringen functies te zetten die de gebruiker minder vaak versteld.  De tiptoetsjes naast de meter hadden daar in tegen naar mijn idee wel wat groter gemogen.

Maar als je aan deze dingen je niet stoort is het een prachtradio naar mijn idee beter geschikt als basis radio dan als mobiel. Gezien de prijs van rond de +/- 320,-  zouden mensen die een President George willen kopen zouden de Deltaforce zeker even moeten overwegen. De Deltaforce zal op het zend en ontvangst vlak misschien iets onder doen voor de president maar wat betreft de functies wint wat mij betreft de Deltaforce.   

De door ons geteste versie was de iets verouderde versie met een oranje display verlichting het laatste model heeft een blauwe display verlichting

Thijs (www.cbradio.nl)

Met dank aan Dile voor het beschikbaar stellen van de geteste Magnum Deltaforce.

 
 
Reclame:

www.cbradio.nl does not sell radios or amplifiers.
www.cbradio.nl

Copyright 1997-2020

/ Last Update
Sunday 12 February 2023
/ Best Viewed in

www.cbradio.nl Copyright 1997-2020
/ Last Update Sunday 12 February 2023 / Best Viewed in 1280*1024