ForumCB-RadiosLinears  NEW!!! Reviews (NL)  RegelgevingUpdates  Links

CB & Export Radios

President

Johnson II ASC

Review

De afgelopen week heb ik de nieuwe President Johnson II ASC getest. Ik was enthousiast om aan deze bak eens nader te bekijken. President brengt nu eenmaal niet erg vaak nieuwe modellen op de markt. Ik heb zelf liever de modellen met een digitaal display en ik was dan ook blij te zien dat president weer eens een model uitgebracht had met een digitale uitlezing.

Zoals we tegenwoordig vaak zien is de President Johnson II ASC een Multi-norm radio. De President kan ingesteld worden op de bekende Europese normen.

Display Vermogen Kanalen Frequentie bereik
E - AM 4W - AM 40 - AM 26.965 - 27.405 MHz
- FM 4W - FM 40 - FM 26.965 - 27.405 MHz
D - AM 1W - AM 40 - AM 26.965 - 27.405 MHz
- FM 4W - FM 80 - FM 26.565 - 27.405 MHz
EU - AM 1W - AM 40 - AM   26.965 - 27.405 MHz
- FM 4W - FM 40 - FM   26.965 - 27.405 MHz
EC - AM / - AM / - AM

/

- FM 4W - FM 40 - FM 26.965 - 27.405 MHz
U - AM / - FM 40 - FM 26.565 - 27.405 MHz
- FM 4W - FM 40 - FM 27.60125-27.99125 MHz
P - AM 4W - AM 40 - AM

26.960 - 27.400 MHz

- FM 4W - FM 40 - FM

26.960 - 27.400 MHz

Na modificatie een simpele modificatie krijg je 400 kanalen. De modificatie is simpel het enigste wat je moet doen is de in de foto hier onder omcirkelde witte draad door knippen en "stekertje 1 pin op te schuiven.
Jammer genoeg is de foto niet zo goed gelukt maar het geeft een idee waar je moet zoeken.
Na de modificatie heb je 400 kanalen. 4W AM en FM. De  werkt na de modificatie als bandschakelaar. Je schakelt tussen de banden door de knop enkele seconden in te drukken en vervolgens met de kanaal omhoog en laag toetsen kies je vervolgens de band. De band bevestig je vervolgens weer met de knop. De banden lopen niet helemaal logisch door het frequentie bereik. Voor de band indeling klik je op het plaatje hier naast. Na de Modificatie heeft de President Johnson II ASC een frequentie bereik van 25.615 Mhz  tot 30.105 Mhz. De "A" band is de gebruikelijk CB band.
Tijdens gebruikstesten deed de President Johnson II ASC het als verwacht. Netjes dus reactie is op de modulatie was goed een enkele had hem graag iets harder gehoord maar alle stations (8) die om een reactie gevraagd zijn waren het er over eens dat de modulatie goed was. Jammer genoeg is mijn SWR/Power meter overleden. Dus ik heb het vermogen van de President Johnson niet kunnen testen. Volgens de gebruiksaanwijzing heeft de  President Johnson II ASC 4W FM en 1W AM in de EU modus in andere landnormen is 4W AM beschikbaar.
Ondanks dat de luidspreker niet erg groot komt hier een goed volume uit en is het geluid goed. In tegenstelling tot vergelijkbare bakkies zoaals de Intek 490+ en de TTI 880. IS er voor de  President Johnson II ASC geen DIN inbouw setje beschikbaar. Hier is een hele simpele verklaring voor. De President Johnson II ASC is van zichzelf namelijk al in DIN voormaat. Een leuk plus punt naar mijn mening. Wat mij betreft mag president meer bakkies als deze uitbrengen.

De President Johnson II ASC heeft wat meer opties dan je op een instap model zo vinden. Klik in het plaatje hier onder op de knoppen om  voor een verklaring van de functies. Zoals bij wel meer CB's in deze prijs klasse heeft de President Johnson II ASC  meerdere functies onder 1 knop. In tegenstelling wat je vaker ziet bij vergelijkbare CB's heeft de President Johnson II ASCgeen "functie" knop om de 2e functie te activeren. Maar bereiken de 2e functie wordt bij de President Johnson II ASC geactiveerd door de knop enkele seconden ingedrukt te houden. Voor mobiel gebruik zou een "functie" knop handiger geweest zijn naar mijn mening,

 

Met deze knop activeer je de geheugens. De geheugens kun je onder de knoppen M1, M2 en M3 programmeren. Een kanaal programeer je door een kanaal te selecteren. de MEM in te drukken en vervolgens enkele seconden de M1, M2 of M3 knop in te drukken.
Door deze knop 1 keer in te drukken kies je tussen AM of FM Modulatie. Houd je de knop enkele seconden ingedrukt activeer je de "Local" functie. De President Johnson II ASC heeft geen RF-gain knop zoals veel CB's hebben om de gevoeligheid van de CB terug te draaien. De Local functie van de President Johnson II ASC doet hetzelfde maar dan in 1 stap.

Voor die mensen die nu denken mooi dan kan ik er meer gaan vossen jagen. Jammer genoeg zal dat niet echt gaan aangezien er jammer genoeg geen externe aansluiting op de achterkant van de President Johnson II ASC zit. Waarschijnlijk is die er wel op te bouwen door een goede techneut. 

Als de President Johnson II ASC in United Kingdom land -norm staat schakelt deze knop niet tussen AM en FM als je hem kort in drukt. Maar schakel je met deze knop tussen europese en engelse kanalen. Als je de Engelse kanalen kiest verschijnt er een UK icoontje in het display.

Door deze knop 1 keer in te drukken de NB (Noise Blanker onder drukt storing op het kanaal) en ANL (Automatic Noise Limiter onderdrukt storing van de motor bij mobiel gebruik)  functies in. Door de knop enkele seconden ingedrukt te houden schakel je de SCAN functie in. Als je de SCAN functie inschakelt gaat de President Johnson II ASC voor je op zoek naar actieve kanalen. Als er op een kanaal uitgezonden word stopt de President Johnson II ASC met scannen. De SCAN functie schakel je weer uit door de mike in te knijpen of de knop weer in te drukken. Als de President Johnson II ASC aan het scannen is kun je de volgorde kiezen (omhoog of omlaag) door op de kanaal keuze knoppen te drukken. Bij de President James was ik teleurgesteld dat de SCAN functie alleen maar werkte voor de geheugen kanalen. Ik was dan ook bang dat dit ook voor de President Johnson zou gelden. Maar dit is niet het geval. Behalve het scannen van de geheugen kanalen scant de President Johnson II ASC ook alle andere kanalen! Als je de President Johnson II ASC de geheugen kanalen laat scannen. Scant hij ook meteen kanaal 9 en 19. 
Door deze knop in te drukken activeer je de Hi-CUT functie. De HI-CUT functie is een filter om storingen te onderdrukken. Door de knop enkele seconden ingedrukt te houden activeer je de DW (Dual-Watch) functie. Met de DW functie kun je 2 kanalen tegelijk in de "gaten"houden. De President Johnson II ASC spring heen en weer tussen de 2 kanalen. Als er op 1 van de 2 kanalen gezonden wordt blijft de President Johnson II ASC hier staan. In tegenstelling tot andere merken mag je bij de President Johnson II ASC (en President James & President George) maar 1 kanaal zelf kiezen het 2e kanaal is altijd kanaal 19 of 9.
Door deze knop 1 keer in te drukken selecteer je kanaal 19. Als je een 2e keer op de knop drukt selecteer je kanaal 9. In welke mode kanaal 19 of 9 geselecteerd word is afhankelijk van de gekozen "Land-Norm" Als je de knop enkele seconden ingedrukt houd kun je de pieptoon die de President Johnson II ASC laat horen bij het indrukken van een knop in of juist uitschakelen. Bij veel andere CB"s vindt ik het maar vervelend om bij elke toets een piep te horen maar bij de President Johnson II ASC vind ik het geen vervelende piep,
Deze knoppen zullen niet veel uitleg nodig hebben pijltje omhoog is kanaaltje omhoog. Pijltje omlaag is kanaaltje omlaag. Als de SCAN functie ingeschakeld is kun je met deze knoppen de SCAN richting bepalen.
De bekende volume knop (binnenring) uiteraard om het geluidsvolume in te stellen . De buitenste ring is de Squelch door de buitenste ring helemaal naar links te draaien schakel je de ASC (Automatic Squelch Control) Hierdoor hoef je zelf de Squelch in te stellen de President Johnson II ASC stelt zelf de squelch zelf zo in dat hij net over de ruis heen staat. Gelukkig blijft het ook mogelijk om dit zelf te doen. Mijn ervaring met ASQ is dat het net dat beetje te veel afkapt dit bleek ook bij de President Johnson II ASC weer. ASC is een gepatenteerde technologie van President.
Toen ik de Microphone uit de verpakking haalde was ik in eerste instantie teleurgesteld. De Microphone is wat aan de kleine kant maar tijdens het testen lag de Microphone wel fijn in de hand. Zoals je mag verwachten bij een CB als de  President Johnson II ASC is het een Microphone met up en down toetsen.

Mike pin indeling

- Pin 1 Mod.
- Pin 2 RX
- Pin 3 TX / UP & DOWN
- Pin 4 -
- Pin 5 Massa
- Pin 6 13,8V
 
Al met al is de President Johnson II ASC een fijne bak met hier en daar een paar dingetjes die ik liever anders opgelost zou willen zien. zoals het omslachtige schakelen van de banden als de President Johnson II ASC naar 400 kanalen gemodificeerd is. Het zou fijner zijn als je met 1 druk op de knop een band hoger zou gaan. Andere merken gebruiken vaak een functie toets om een 2e functie achter een knop te benaderen. Bij de President Johnson II ASC moet je de knop langer in drukken. Ik had liever een functie knop hier voor gezien of nog mooier een 2 rij functie toetsen. Het display van de President Johnson II ASC is goed leesbaar. Het is naar mijn mening wel wat rommelig als er meerdere functies ingeschakeld zijn.  De Johnson is wat aan de prijs
+/- 225,-  maar daar krijg je ook wat voor.
 
Thijs (www.cbradio.nl)

Met dank aan Dile voor het beschikbaar stellen van de geteste President Johnson II ASC.

 
 
Gebruiksaanwijzing

Nederlands

 
Reclame:

www.cbradio.nl does not sell radios or amplifiers.

www.cbradio.nl Copyright 1997-2020 / Last Update Sunday 12 February 2023 / Best Viewed in 1280*1024